Missie

Kwalitatief de beste en betrouwbare zorg leveren voor uw dieren, zowel in goede tijden (preventief) als in slechte tijden (curatief).

Betrouwbaar en accuraat
Voor spoed 24/7 bereikbaar

Visie

Kwaliteit begint bij kennis, regelmatig nascholing van de verschillende vakgebieden is onmisbaar. Op die manier kunnen wij zorg leveren naar de laatste inzichten. Wij zijn betrokken bij u en uw dier en een persoonlijke benadering staat hoog in ons vaandel. De juiste apparatuur voor handen, goede opname mogelijkheden en alles in goed overleg is ons recept voor de beste zorg. Wij staan tijdens kantoortijden klaar voor u, maar mocht het nodig zijn ook avonds, nachts en in het weekend. Daarnaast schromen wij niet om u en uw huisdier door te verwijzen naar een collega (specialist) als wij daar de noodzaak van zien.

Onze kernwaarden

Kwaliteit
Onafhankelijk
Betrokken
Duidelijke communicatie
Rustige en respectvolle benadering van uw dier

Drs. Jansje de Jong – Boonstra
Dierenarts

Even voorstellen..

Jansje groeide op in Friesland op een melkveebedrijf, met daarnaast paarden, schapen, honden, katten en ander kleinvee. Hier is de liefde voor het vak ontstaan en de studie Diergeneeskunde lag voor de hand. Begin 2012 is ze afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Behalve algemeen bevoegd dierenarts is Jansje ook Geborgd Rundveedierenarts.

Na haar afstuderen heeft Jansje in verschillende praktijken gewerkt. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan met zowel landbouwhuisdieren , paarden als gezelschapsdieren. In deze periode ervoer zij dat er een behoefte was aan een betrokken dierenarts met een persoonlijke benadering. Hoewel het ondernemerschap altijd een voorliefde had bij Jansje, wilde ze eerst graag meer ervaring op doen in alle facetten van het vak. Veel diereigenaren uit persoonlijke kring en uit haar eigen woonomgeving benaderden haar voor advies en behandeling. Dit is hoe Dierenartsenpraktijk Boonstra reeds eind 2012 is ontstaan. Omdat deze werkzaamheden in combinatie met werken in loondienst veel tijd en verantwoordelijkheid vergde, is Jansje in 2017 zich volledig gaan richten op haar eigen praktijk. In deze tijd zijn ook de plannen voor het huidige pand ontstaan. Na het afwegen van de verschillende opties is er besloten om op de huidige locatie een nieuw pand te bouwen. De bouw hiervan is eind 2018 van start gegaan.

Door volledig zelfstandig verder te gaan is er ruimte om te werken op de manier die bij Jansje past. Dat wil zeggen; volgens de nieuwste inzichten, tijd voor mens en dier en een persoonlijke aanpak. Tevens kan er gewerkt worden met eerste keus laboratoria, leveranciers, doorverwijsklinieken en producten. De afwisseling van verschillende diersoorten geeft Jansje veel werkplezier. Ze volgt regelmatig nascholingen van de verschillende diersoorten en is breed georiënteerd.

Jansje is getrouwd met een melkveehouder en zodoende weer terug op de boerderij. Wilco en Jansje hebben samen een zoontje. Op de huidige locatie hebben zij een melkveebedrijf van 150 melkkoeien. Behalve koeien zijn er een hond (Friese wetterhoun), twee katten en twee geiten. Op het bedrijf is ook nog ruimte voor Jansje haar hobby, paardensport en fokkerij (Kwpn en KFPS).

Een impressie van onze (nieuwe) praktijk

behandelkamer
Behandelkamer gebitstruimte
Centrale hal
Operatiekamer
Operatiekamer
Opname hond
Opname kat
Rontgenkamer
Röntgenkamer
Spreekkamer 1
Spreekkamer 2
Voorbereiding
Wachtkamer
Wachtkamer
Buiten
Buiten

CONSULT VOOR UW HUISDIER?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK